Tag Archives: sisa pepejal

Boleh Buat Road Bump Kat Tempat Lain?

[tweetmeme https://adamfaiz.wordpress.com]

Inilah nasib kalau kat depan rumah ada road bump. Yang bagusnya, kenderaan tak boleh laju. Kalau laju jugak, motor boleh tergolek, kalau kereta habislah lantai kena sagat. Orang yang tak dikenali pun kita boleh cam masa dia slow down depan bump. Nampak lain macam je, aku terus stare, hafal no plet dan jenis kereta. Manalah tau kot-kot diorang ni perompak tengah survey kawasan. Budak-budak rempit pun tak suka lalu, sebab tak boleh speeding, nanti nampak tak macho depan awek. Continue reading