Tag Archives: Melayu

Ikut Resmi Padi

Pepatah ada mengatakan, ikut resmi padi, “Semakin berisi semakin menunduk”. Maksudnya mudah, semakin berjaya atau tinggi kedudukan kita, perlu lebih rendah ego kita. Kerana kita harus ingat bahawa “something starts from nothing!” . Melainkan jika kita dilahirkan sebagai putera raja atau mewarisi kekayaan berbilion ringgit dari orang tua dan keluarga. Kedudukan sebegitu sekalipun tidak akan berkekalan jika tiada usaha untuk menfaatkan kekayaan. Segunung emas pun akan habis jika diceduk satu sudu setiap hari. Continue reading

Bestnye Tengok Piala Dunia Live..Di Stadium

[tweetmeme https://adamfaiz.wordpress.com%5D

Bagi peminat bolasepak menonton perlawanan Piala Dunia secara live di stadium memang menjadi impian. Tapi kalau nak tunggu Malaysia jadi tuan rumah, entah dapat ke tidak. Bagi yang berwang  (Indon kata beruang) boleh lah..beli je tiket, terus pergi ke South Africa. Kalau yang sederhana je cam aku nih, tengok live kat Astro je la.. Continue reading