Melayu Murtad Kutuk Ibadah Puasa

[tweetmeme https://adamfaiz.wordpress.com%5D

Astaghfirullah!! Ucapan yang terkeluar selepas membaca mengenai remaja murtad di Malaysia yang mengutuk ibadah berpuasa. Mereka dilahirkan Melayu beragama Islam, tapi mungkin telah sesat dan murtad akibat pengaruh budaya punk yang ditiru dari barat. Masalah murtad yang kian parah ini selalu dipandang sepi oleh pihak berwajib.

Ada juga baiknya aplikasi social network seperti Facebook ni. Sekurang-kurangnya ia dapat mendedahkan perasaan sebenar golongan anti Islam dan juga dakyah jahat yang tersebar luas di luar sana. Sempena hari Jumaat yang mulia ini, Aku doakan semoga Allah memberi hidayah kepada mereka sebelum mati. Semoga kalian semua dan keluarga juga dilindungi dan dirahmati Allah dari gejala ini. Allahu Akbar!!!

remaja murtad

Remaja murtad di Facebook

Lihat image di bawah untuk lebih jelas. Pengguna Firefox, click “view image” > “zoom in”

remaja murtad di Malaysia

Mahu tukar agama..

remaja murtad

Nak buat kitab dan gerakan ajaran sesat

27 responses to “Melayu Murtad Kutuk Ibadah Puasa

  1. apa nak jadi la dengan sekarang…pembuangan bayi pun sudah semakin hari semakin banyak…

  2. ntah la..semua kena mainkan peranan barulah boleh dibendung

  3. Kalau ikut hukum Islam, murtad, hukumnya bunuh.

  4. sebenarnya dah macam-macam kes yang berkaitan dengan akidah niđŸ˜¦

  5. anak haram ni. dah kecoh pon pasl budak ni. adoi la. bikin panas je. huhu

  6. semoga hidayah kembali kepadanya dan kembali ke pangkal jalan… InsyAllah !!!

  7. kesian kat diaorang tu sebenarnya, sampai terputus rahmat Nya begitu sekali..

  8. Apa sudah jadi skrg?? Huhu… pasti ada puncanya…

    Semoga mereka kembali ke pangkal jalan. Semoga kita dijauhkan drpd perkara sedemikian.

  9. aku rasa nie sebab background family nie..orang2 kaya la nie..huhu

  10. Aku teringat hadis rasulullah saw bila terlihat gambar adamfaiz buat jari “peace”. Dalam hadis tersebut bahawa terdapat sahabat yang bertanya bilakah kiamat akan berlaku? Dan rasulullah memberitahu bahawa masanya seperti jarak antara 2 jari. Dekatlah maknanya. Cuba kita fikirkan, masa tersebut ialah lebih kurang 1432 tahun yang lalu. Kalau sekarang tentu jari tersebut dah hampir bercantum…sebab itulah tanda-tanda kecil yang digambarkan rasulullah saw semuanya sudah berlaku dan saya kiranya ianya sudah complete dalam era 90 an – awal milinium ini. Cuma kita belum dapat melihat lagi tanda-tanda besar kiamat buat masa sekarang. Tetapi pada jangkaan saya ianya tidak lama…hanya Allah yang Mahan Mengetahui. Justeru kita semua perkuatkan iman dan takwa serta kita doakan agar seluruh umat islam terhindar dari fitnah akhir zaman. Sesungguhnya azab Allah itu amat seksa lagi berat. Ampunilah dosa kami Ya Allah…..

    • Terima kasih atas perkongsian sahabat…memang aku rasa dah tak terlalu lama…moga kita diberi kekuatan untuk tingkatkan amal dan ketaqwaan pada Nya..

  11. terikut ngan kwn2 n rasa cam best agaknye wat camtu…bese r budak2 ingusan

  12. Salam.
    Ni semua mesti pasal dorang dah terlampau maju ni ke depan, tu yang sesat tu. Nak bantu tak boleh pasal saya pun baru belajar pasal Islam.

    • kononya maju..tapi sebenarnya dah hilang arah..sebelum ada agama manusia cari untuk bagi panduan, bila dah ada, manusia tak ikut sebab tak sesuai dengan gaya hidup..sampai bila pun manusia takkan puas

  13. geng takde agama kot..tapi nama islam

  14. semakin takut degan generasi skrg ini smeakin mejadi2..

    Allah Hu Akbar!!!

  15. tukar or buat agama sendiri.
    mmg dah sesat jauh.mudah2
    Ramadhan tahun ni memberi
    rahmat kepada Salleh…………