Monthly Archives: February 2010

2 Cara Mudah Dapat Lebih RM1000

[tweetmeme https://adamfaiz.wordpress.com%5D

Siapa yang nak duit? Ramai yang angkat tangan tuh…Ok di sini aku nak dedahkan satu rahsia (yang tak berapa rahsia sebenarnya) untuk dapat duit tanpa mengeluarkan modal. Ini bukan PTC, bukan skim cepat kaya atau MLM (ada ke MLM yang tak pakai modal?) Cara ni tak memerlukan internet atau menghadiri perjumpaan ataupun mencari klien. Betul ke ni? Betul..!!!

Ok sebelum aku dedahkan cara tu..korang kena janji untuk mencubanya..Tak cuba tak tahu kan? Continue reading

5 Cara Untuk Berjaya di Syarikat Swasta

[tweetmeme https://adamfaiz.wordpress.com%5D

Kali ini aku ingin berkongsi mengenai pengalaman bekerja di syarikat swasta. Banyak cabaran dan dugaan yang perlu ditempuhi untuk berjaya. Persaingan adalah perkara paling asas di samping faktor-faktor lain yang menentukan sejauh mana kerjaya anda akan berkembang.

Continue reading

Beruntungnya Gagal Temuduga

[tweetmeme https://adamfaiz.wordpress.com%5D
Mesti ramai yang tengah mencari kerja sekarang. Tak kurang yang dah menghadiri temuduga tapi belum jugak dapat pekerjaan. Mungkin anda tak sesuai dengan pekerjaan tu ataupun belum ada rezeki lagi. Jangan lah putus asa, teruskan usaha dapatkan tip temuduga yang berkesan dan berdoa, InsyaAllah berjaya.

Sebelum tu, untuk memahami maksud jumud yang disebut di dalam posting ni, sila rujuk di sini Continue reading

AF8 Yang Hampeh

Akademi Fantasi 8

Program hampeh ni dulu katanya nak dihentikan..tup, tup on balik. Boring betul la..Aku rasa Astro dah takde idea lain nak dapat duit dari sms, tu yang tak habis-habis buat program basi ni.

Tengok dari bintang yang dilahirkan dari program ni, tak berapa kerat pun yang masih bertahan. Yang lain setakat memenuhkan kuota je la. Lepas ni mula la balik bermain drama di kelas, gossip murahan antara pelajar yang hanya bertujuan nak mencari peminat. Bila tak suka, semua melepaskan geram kat channel @15. Ada yang sampai mencarut-carut dek kerana terlampau minat giler ngan pelajar pilihan masing-masing.. Ei geli betul.

Continue reading

Ustaz Cabul, Bakar Bayi & Hari Kekasih

[tweetmeme https://adamfaiz.wordpress.com%5D

Cuti Tahun Baru Cina aku balik ke Muar, ada majlis perkahwinan. Boring sebab aku tak dapat online memandangkan line telefon kat sana rosak. Aku baca suratkhabar, setiap muka surat aku baca..sampaikan iklan kecik-kecik tu sekali. Tapi tajuk-tajuk di atas membuat aku geram..

Continue reading