Bercinta Di Internet Mahal La…!!

Semua orang surf Internet sekarang. Masing-masing dengan tujuan tersendiri. Ada yang mencari cinta, peluang perniagaan, buat duit, chatting, social networking dan berbagai lagi. Tapi bagi yang online hari-hari untuk mencari cinta (tak kira la baru nak cari awek atau yang bujang3 nak tambah cawangan) Internet menjadi platform baru untuk mengorat dan mencari jodoh.

Walaupun ramai yang dah tertipu dengan pasangan maya di Internet, seperti kisah Sai Sailani, atau kisah gadis Malaysia yang tertipu dengan abang Negro yang menyamar sebagai klon Bae Yong June, ramai juga yang terus menjalin hubungan melalui laman social terutamanya Facebook. Akibatnya, ribuan ringgit lebur begitu sahaja. Yang diidam dan diimpikan hanyalah bayangan pasangan ideal yang sebenarnya jauh panggang dari api.

Terbaru kisah tentang gadis yang menjual body di Internet. Si abang malang yang dah termakan dengan pujuk rayu, manis dan gambar body solid yang tentunya bukan milik si gadis, “membayar” untuk perkhidmatan yang belum diperolehi. Beribu ringgit habis…. Mahal sungguh harga “cinta” di Internet… Sampai bila agaknya mereka ni akan terus begini….?

About these ads

28 responses to “Bercinta Di Internet Mahal La…!!

  1. desperate sangat dah kot skrg nie smpai ramai yg lupa diri.
    kalo sadar diri sket xde la ikut nafsu jer. nmpk aweks cun kt internet, add.
    nmpk laki macho kt internet, add. sape2 nth.

  2. ada baca hmetro kelmarin mangsa kena tipu masukkan duit di akaun utk hubungan sulit..last2 ppuan tu tak jumpa pun

  3. belum cuba lagi bercinta kat internet, hoho, ssh kot nak tackle kalau xface to face. hoho

  4. thanks utk link tu !!!!
    Selagi manusia gagal kawal nafsu, maka ceriter-ceriter cam nie tetap akan terpampang kat dada akhbar!!!! Manusia nie memang mudah sangat ikut nasihat syaitan kecuali yang beriman!!!!

  5. macam2 sekarang ye..
    kena jaga2 la. internet ni ada baik, ada buruknya..
    abg tu memang malang betul, senang je termakan godaan perempuan tu.. haha

  6. Dulu dulu kan, pernah juga masuk web cari jodoh, jumpa satu awet, kerja kat sini, kgr, dia orang kajang. Lama juga dok main tel dan sms, lepas tu ajak jumpa.

    Kawan tak lama, lepas 6 bulan…. putusss…….

  7. masing2 kena sediakan perisai diri sendiri tak boleh nak harapkan lambakan maklumat saja…

  8. sampai bila?…. sampai terkena pada batang hidung sendirilah faiz oit. Hehe buatlah kempen kesedaran ke, ceramah ke, atau pun denda, ia tetap tak akan berhasil. hasilnya tetap sama. Bukankah kita nie mudah lupa?

  9. macam2 skng ni kn bro. laki kene tipu dek pempuan.(nyamar) adoi la. susah hidup mcm ni. T_T. better berhati2 dlm cinta mcm ni. kalu bley pon baik face to face. bru btul cinta tu. hee :D

  10. kenal dulu kemudian jumpa….tak ngam..cari lagi…jumpa lagi…. mesti jumpa yg sesui punya….Salammmmmmm

  11. Pingback: Jodoh Di Batang Pokok | Hitam Putih Kelabu